28 de gener 2009

ORIGEN DE LES LÍNIES DE NAZCA


Hi ha moltíssimes teories sobre que representen aquestes figures, sobre quin objectiu tenien els seus constructors, per a qui les van construir, com les van construir, per què ho van fer en una zona tan insòlita – enmig d’un desert – i de clima tan sec, etc.

M’he posat a investigar i he pogut llegir moltes teories diferents, que més tard explicaré. Pel que sembla, segons els estudis més “lògics”, aquest conjunt de geoglifs i figures van ser construïdes per la cultura que habitava aquesta zona, la cultura Nazca. Aquesta civilització va ocupar els territoris de la regió de Ica entre els anys 200 a.C. i 700 d.C. Els nazques van destacar per la seva ceràmica, sobretot peces policromades amb figures d’homes, animals, plantes,etc. El tèxtil també va ser molt important per a ells (la imatge de la dreta mostra una peça tèxtil, possiblement una cadira), però el que més ha impressionat de les seves activitats és la construcció d’aquestes línies i figures. 



Una peça de ceràmica nasca.


El caràcter politeista d’aquesta cultura fa pensar que aquestes construccions van ser una espècie de lloc sagrat on els habitants de la regió honoraven els seus déus i els feien les seves ofrenes. Podria ser; de fet, és la versió més creïble i la que més accepten els científics, els arqueòlegs i els historiadors.

Vista aèria de l'extensió que ocupen les línies. El rectangle que hi ha al centre-esquerra de la imatge podria ser un passadís per on els nazques circulaven en els seus rituals religiosos.


Segons el que he pogut llegir, aquestes construccions es podrien haver fet en dues etapes, degut a que hi ha línies que estan superposades les unes amb les altres. La primera etapa hauria sigut la creació de les figures i, més tard, es van construir les línies. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada