29 de gener 2009

L'OCELL FRAGATA


És una de les principals figures de Nazca. Es tracta d'un ocell (probablement un agró), que té unes dimensions de 300m de llargada i 54 d'amplada, aproximadament. El cap d'aquest ocell gegantí està fet de segments de cercles d'entre 10 i 20cm de diàmetre, que li donen un asepecte estilitzat a la figura. Simbòlicament és i va ser per als nazques una figura important: el seu cap assenyalava el Sol quan aquest estava ascendint.
La següent imatge mostra la figura en una representació, perquè així la pugueu veure bé:



És impressionant, oi? El misteri està en com ho devien haver fet els habitants nazques per construir aquestes figures tan grans i imponents sense poder-les veure en la seva totalitat. Cal destacar que aquestes línies i formes només es poden apreciar totalment des de l'aire, sobrevolant-les. 
He trobat, investigant una mica, que la civilització nazca tenia uns grans coneixements en matemàtiques, sobretot en geometria. Aquí hi ha una part de l'explicació de perquè són tan perfectes aquestes construccions, però és encara un enigma com ho devien fer per construir-les si no tenien cap mitjà per volar.

Tinc intenció de fer una enquesta d'aquí a poc temps sobre quina és la figura de les que mostri que més us agradi, ja votareu. Espero que us agradi.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada