28 de gener 2009

QUÈ SÓN LES LÍNIES DE NAZCA?


Les Línies i Geoglifs de Nazca i Pampas de Jumana, més conegudes com a Línies de Nazca, són un conjunt de línies, dissenys geomètrics i pictogrames abstractes situats a la vall del riu Nazca, al desert de Nazca, al sud del Perú. Exactament estan situades entre les poblacions de Nazca i Palpa, les quals es troben entre la costa de l'Oceà Pacífic i la serralada dels Andes. El mapa següent mostra la seva situació geogràfica:

Estan situades a uns 450 km de la capital del país, Lima. Tot el conjunt de línies té una extensió total d’uns 500km2, però algunes línies arriben a estendre’s fins a una àrea de 800km2.


La imatge de satèl·lit que es mostra a continuació permet veure nítidament com es veu aquest conjunt de línies des de l’aire:


Des d'aquesta imatge no es pot apreciar molt bé tot el conjunt de línies, però si us interessa veure-les més bé, podeu utilitzar Google Earth, i només cal que busqueu les següents coordenades, que podeu copiar directament d'aquí i enganxar-les a la barra de recerca del programa:

14°41'36.14"S 75°06'50.54"W

A més, amb Google Earth es poden trobar imatges de gran qualitat, amb el lloc web Panoramio.


Una imatge des de l'aire d'una de les zones on es concentren més figures, amb la carretera Panamericana passant pel bell mig.


La veritat penso que els constructors d'aquesta carretera no els van importar gaire aquestes línies tan meravelloses, perquè les van malmetre fent passar la carretera per allà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada